Update

Het lied wie je dacht wat zou komen

plaatjeEn daar was hij dan, Het Koningslied. Iedereen vindt het stom, iedereen hoort dat de muziek een regelrechte kopie is van die ene gospelsong en de tekst is... ja, wat moet je er eigenlijk van zeggen. Het is eigenlijk te slecht om het slecht te vinden. Net zoals je van een kindertekening gewoon niks vindt. Ja, je gaat niet tegen een kind van 4 zeggen dat dat perspectief gewoon van geen kant klopt en dat hij met vier streepjes voor vingers zich er wel erg makkelijk vanaf heeft gemaakt.
Dus laat maar. Het zou makkelijk zijn om die tekst te fileren, regel voor regel. Maar ik doe het niet. Alleen n ding.

Ik bouw een dijk met mn blote handen
En hou het water bij jou vandaan
[...]
De W van water waar we niet voor wijken
We leggen het droog en we bouwen dijken


Even ja, even. Moment. Vroeger, ergens in de jaren 1000 of zo, waren er een paar gekke mensen die dachten: hey cool, een modderpoel, laten we hier gaan wonen. Paar kilometer naar het Oosten en ze zouden gewoon droog gezeten hebben, paar kilometer naar het Zuiden en ze zouden droog EN warm gezeten hebben, maar OK. Modderfetisjisten heb je er eigenlijk altijd wel tussen zitten. Nou deze mensen, laten we ze Nederlanders noemen, gingen een beetje klooien met die modder, met keien, zand. Leuk allemaal, en ze ontdekten dat je water dus een beetje kan sturen. Nou, die technieken verfijnden ze en uiteindelijk, terwijl de rest van de wereld lekker aan het luieren en zonnen was, konden zij water redelijk onder controle krijgen. Ging ook wel eens mis, maar goed, kleinigheidjes hou je altijd.
Ze bouwden steden, groeven grachten, kanalen, leiden rivieren om, maakten nieuw land. Allemaal heel knap. Toen. Inmiddels is het 2013. We hebben het in de vingers. We beheersen het. Kunnen we dan misschien stoppen met die rare zelfverheerlijking voor iets waar geen hond meer van op kijkt? Nee, niemand ter wereld is meer verbaasd dat als je een dijk legt in een stuk water, de ene kant leegpompt in de andere, je dan aan de andere kant een stuk zompig land overhoudt. Verzin eens wat nieuws.


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45