Update

Eet smakelijk!

plaatjeAls je gezamenlijk gaat eten, dan wacht je totdat iedereen zijn eten heeft, alles klaar voor de start, je kijkt om je heen, iemand zegt "eet smakelijk", iedereen beantwoordt dat met woorden van gelijke strekking, en dan mag je beginnen. Tenminste, zo doen we dat in de arbeidersklasse. Bij adel gaat dat weer anders, daar is het vanzelfsprekend dat het eten zal smaken, dus er is verder niets te wensen. Prima natuurlijk.
Ronduit irritant wordt het als mensen je "smakelijk eten" gaan wensen terwijl je al zit te eten. Je zit lekker, neemt een hap… "eet smakelijk!"
"Hmff bwdnkt!"
En altijd net als je even in een lastig parket zit. Een sliert gesmolten kaas die maar niet los wil laten, of een stuk sla dat net wat groter was dan je had verwacht, waardoor het nog half uit je mond hangt en jij probeert om dat ongezien naar binnen te werken, dan wel af te scheuren en los te laten. Juist dan gaat er iemand voor je neus staan om je te vragen of het smaakt. Dan moet je dus eerst je probleem oplossen, servetje regelen, mond afvegen, al die tijd kijkt diegene je vragend aan, alleen maar om te zeggen: "ja dank je". Ook dat nog, je moet nog bedanken ook! Bedankt voor deze zinloze onderbreking die mijn maaltijd volledig vergalt heeft. Enorm bedankt!
En als we dan toch bezig zijn. Wat moet je eigenlijk met "gezondheid!" als je hebt geniest? En moet dat persé bij iedere nies? Is het nodig om er nog verder de aandacht op te vestigen?


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45