Update

Rijden rijden rijden in een wagentje

Maar goed, terug naar de orde van dag. Rijlessen vanaf je zeventiende, met je vader als rij-instructeur.

Plannetje van minister De Boer. Ja, ik had ook nog nooit van hem gehoord. Blijkbaar een minister die de afgelopen maanden niet bij relletjes betrokken is geweest. Dat maakt hem bij voorbaat al verdacht natuurlijk.

Verkiezingsstuntje, dacht ik. Wel een domme dan, want zeventienjarigen stemmen over het algemeen niet. Wat dan? Is er iets gebeurd waardoor we behoefte hebben aan méér auto's op de weg? Hebben ze stiekem meer wegen aangelegd? Wordt de NS binnenkort afgeschaft?

Het lijkt een serieus plan om brommers uit te bannen, want tegelijkertijd met het verlagen van de leeftijd waarop kinderen een auto mogen besturen, wordt de leeftijd waarop ze op een brommertje mogen kruipen juist verhoogd naar zeventien. Dus: geen irritant knetterende bromfietsjes meer, maar in plaats daarvan zeventienjarige pikkies achter het stuur van moeders boodschappenwagen, met naast hen een zenuwachtige vader met de rechterhand om de handrem geklemd en de linkerhand klaar en bereid om met een wilde, ongecontroleerde ruk aan het stuur het rijgedrag van zoonlief te corrigeren.

Sterk plan. In Zweden schijnt een soortgelijk plan al uitgevoerd te zijn, en daar liep het aantal verkeersslachtoffers terug. En Zweden is natuurlijk uitstekend te vergelijken met Nederland. Zweden hoort toch ook bij de landen met grootste bevolkingsdichtheid ter wereld?


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45