Update

CD's in de uitverkoop


De verkoop van cd's is met 15 procent gedaald. De cd-prijzen, die de afgelopen tijd fors zijn gestegen, spelen volgens de platenbranche geen rol bij de dalende verkopen. Hoe komt de branche daar nou toch bij? Volledig het contact met de buitenwereld verloren, vrees ik.

Vr de komst van de euro hebben we de prijs van een nieuwe cd zien stijgen van ?39,95 naar ?52,95. Dat is een stijging van mr dan 30 procent! Ik bedoel maar. Dan is een afname van 15 procent eigenlijk niet eens zo'n slechte score van ons.

Ik denk eigenlijk dat de prijs van een CD lles te maken heeft met een afnemende verkoop. Mensen kopieren natuurlijk niet voor niets CD's. We kopieren ook geen boeken. Waarom niet? Omdat de kosten van het kopieren van een boek niet opwegen tegen het gemak en het plezier van een nieuw boek. Met CD's is dat natuurlijk niet anders. Als een CD'tje 10 euro zou kosten, dan ga je toch niet prutsen met CD brandertjes en ingescande hoesjes?

Nog even ter herinnering: begin dit jaar werd het contract met Mariah Carey voor 28 miljoen dollar afgekocht door Virgin/EMI. Een half jaartje eerder had maatschappij haar juist 21 miljoen dollar betaald om dat 10-jarige contract te tekenen. Carey hd al een contract getekend om 5 CD's te maken. Dat contract was 100 miljoen dollard waard. Rekent u even mee? Dat is in totaal dus 149 miljoen dollar! Geen wonder dat een CD'tje dan meer dan 20 euro moet kosten!
CD's zijn gewoon veel te duur. Als mensen dan bij economische tegenslag jouw ronduit belachelijke prijs niet meer kunnen of willen opbrengen, dan moet je eigenlijk gewoon niet zeiken. In voorspoed een grote jongen, dan ook in tegenspoed een grote jongen.


Deel deze Post

?>

© 2023 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45