Update

Scheiden doet lijden


Het Parool gaat zelfstandig verder. Nu is de krant nog onderdeel van PCM Uitgevers.

Dat is natuurlijk goed. Zelfstandig klinkt sowieso altijd goed, het is een woord met een positieve klank. Lekker zelfstandig, lós van alles en iedereen. Zelfstandig is eigenlijk gewoon een soort tjakkááá.

Voor Het Parool is het natuurlijk het nieuws van dag, de krant vertelt openhartig over de reden van het voornemen.

In het kort komt het erop neer dat Het Parool binnen PCM als een parasiet wordt gezien. "Het komt volgens ons ook de stemming in het concern ten goede. Nu de tijden moeilijker worden, wijst iedereen naar elkaar. Op de totale resultaten van PCM is ons verlies nauwelijks van belang, maar we worden wel gezien als een obstakel," zegt directeur-uitgever Rob Steenbergen van Het Parool.

Dat moet tot leuke situaties leiden, vergelijkbaar met die zuivelreclame waarin de ene partij (ijs) het leven van de andere partij (yoghurt) zuur maakt en andersom. Ik zie helemaal voor me hoe de Volkskrant-ers lijm op de toetsborden van de Parool-ers smeren of hoe de Trouw-ers hun auto's zó parkeren dat de Parool-ers niet weg kunnen komen 's avonds. Om over die gluiperts van het NRC maar niet te spreken.

"Maar," zegt Het Parool, "we blijven vrienden. Waar nuttig en nodig willen we blijven samenwerken, bij het drukken en bezorgen van de krant bijvoorbeeld. PCM raakt verlost van onze verliezen, en krijgt er een klant bij."

Dit lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Met Het Parool komt het zeker goed. Wij wensen PCM veel succes, zonder Het Parool.


Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45