Update

Een negatief saldo is ůůk een saldo

Flikker toch op - bedelaar
Iedereen in Nederland staat rood, meldt het CBS vandaag. Toeval of niet, de gemeente Amsterdam maakt direct bekend het bedelen weer verboden te maken. Daar zitten we mooi mee. Heb je eindelijk je krediet tot op de laatste euro-stuiver leeggezogen, mag je niet eens meer bedelen.

Gelukkig weet docent van het jaar 98/99 Steven van Eijck (nu nog staatssecretaris van FinanciŽn, maar dat kan vanavond anders zijn; LPF namelijk) wel raad. Steven denkt de problemen met de te hoge prijzen en de belabberde economie aan te pakken door de spaarloonrekeningen open te gooien.

Dat is natuurlijk een heel erg joviaal idee. Steven zou waarschijnlijk in tijden van nood ook in ťťn dag zijn voorraadkast leeg eten. Als dit plan doorgaat komt er in 2003 ineens vier miljard euro vrij. Vrij om te besteden aan wat u maar wilt. Wel jammer dat we met z'n allen 5,4 miljard rood staan. Met de spaarlonen kunnen we dus niet eens onze Pennie-rekening aanzuiveren.

Steven ligt trouwens op het web al behoorlijk in de clinch met zijn baas, minister Hans Hoogervorst. "Welkom mijn site," zeggen ze allebei op de website van het Ministerie van FinanciŽn. Hier is duidelijk een machtsstrijdje gaande. Wij bij baatsen.com hopen natuurlijk dat dit ontaardt in een gruwelijke flame war.


Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45