Update

Sticker

tijd voor een nieuwe
U kent vast de geschiedenis van de Volkswagen Kever: Hitler belde Ferdinand Porsche op, en schreeuwde "BOUW EIN WAGEN VOOR HET VOLK!"

Ferdinand rommelde wat op zijn laptop en mailde bij wijze van grap z'n ontwerpje naar Hitler. Hitler kon een gebbetje wel waarderen, dacht Porsche.
Hitler toonde zich echter voor de zoveelste keer van zijn humorloze kant en keurde het ontwerp goed. "MAAK DER AUTO," gilde hij hysterisch.

Later zou Porsche zijn ontwerp overigens gewoon afmaken en het als de Porsche 356 op de markt brengen.

De rest is geschiedenis; de Kever is de meeste verkochte auto aller tijden, en driekwart van Mexico rijdt er vandaag de dag nog steeds in.

Suzuki wil met de Suzuki Swift de Kever doen vergeten. Het hippe modelletje uit de jaren '80 (of was het '70?) wordt nog steeds verkocht. Of in elk geval te koop aangeboden. Suzuki heeft nu weer een heel speciaal modelletje, de, hoe verzin je het, Swift Special. Deze hele speciale uitvoering heeft onder meer 14" lichtmetalen velgen en Dunlop banden. Daar zit de gemiddelde Suzuki rijder natuurlijk op te wachten, Dunlop banden. Dat vindt de Suzuki rijder echt belangrijk. Ik weet zelfs dat gesprekken op de Suzuki Swift Club-dagen standaard beginnen met de vraag "Wat voor bandjes heb jij d'r onder?" Afhankelijk van het antwoord knikt de gesprekspartner dan instemmend of maakt hij braakgeluiden en -bewegingen als teken van afkeuring.

Maar goed, waar het echt om gaat bij de Special Swift is natuurlijk... de 'Special' badge op voorschermen! U wist nog niet welke auto u wilde kopen? Twijfel niet langer, de Swift Special heeft een stickertje op de voorschermen!

En toch verkocht Suzuki nog zo'n 1000 Swifts in de eerst helft van dit jaar, volgens de Modellen Top 100 januari-juni 2002. Onbegrijpelijk.


Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45