Update

Banaan

vuile aso
M'n oog viel vanochtend op een billboard waarop iets stond als "Het duurt drie jaar voor een bananenschil is vergaan". Dat was in elk geval de strekking van het affiche.

En ik maar denken dat ik de natuur een dienst bewijs door m'n fruitafval in de bosjes te keilen. Lekker voor de vogels, insecten en microscopisch geneuzel. Niet dus. De Nederlandse flora en fauna haalt de neus op voor dit soort tropisch afval. Sinaasappelschillen ook: de Nederlandse insecten hebben d'r geen trek in. Uw appels, peren en ander onderling onvergelijkbaar fruit kunt u nog wel met een gerust hart in de struiken deponeren. Mits ze maar in Nederland zijn geboren en getogen.

Ik weet niet namens wie de poster is opgehangen; het blijkt dat zo'n beetje iedere instantie zich nu heeft gericht op zwerfvuil. De gemeente Amsterdam kan natuurlijk niet achterblijven, en heeft ook een vet coole campagne opgezet, met pakkende teksten als Vuile aso!, Lompe actie! en Hoppa 46 boete!. Logisch ook, dat Amsterdam zo'n campagne start. Zwerfvuil is volgens de jongste cijfers immers ergernis nummero uno. "Nog vr de hondenpoep," staat er op de site te lezen. Het onderzoek is blijkbaar in Amsterdam Zuid gedaan.

Opmerkelijk toch, hoe de overheid zich keer op keer vergist in hoe ze jongeren moet aanspreken. Het lijkt vanzelfsprekend: om jongeren te bereiken moet je als een jongere praten, maar dat is het niet. Ten eerste lukt het nooit: voordat een onderzoeksbureau er achter is hoe een jongere praat en de betekenis van de woorden heeft achterhaald, praat de jongere alweer anders. En ik kan het weten, want ik ben hip en blits. Ten tweede, stel dt het al zou lukken, dan sta je toch nog enorm voor lul als overheid, want een overheid moet helemaal niet cool praten. Dat staat eigenlijk een beetje raar. Net zoiets als een bejaarde op Nikes en in een spijkerbroek.

De overheid moet gewoon informeren. Met feiten komen. Zoals een goede leraar dat kan. De jongeren vertalen dat dan zelf wel naar hun eigen taal. Dan blijft het cool weet je. Als je de overheid gaat napraten, dan is dat niet cool meer. Dat is dan een beetje recycle-cool.

De bananenschil-poster is dus wel goed wat mij betreft. Gewoon informatief. Een banenschil doet er drie jaar over om te vergaan. Goh, wist ik niet. Da's niet cool. Het is eigenlijk dus vet aso om een bananenschil in den natuur te donderen. Tjee.


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45