Update

Een vriendelijk verzoek

Op dit domein draait een sub-site: dealerinfo. In 2005 opgezet naar aanleiding van deze post op Motor-forum.nl. Door de jaren heen heb ik wel het één en ander meegemaakt. Dealers die elkaar proberen zwart te maken bijvoorbeeld. Zo ver kan het gaan. Ook heb ik verschillende verzoeken gekregen van dealers om verwijderd te worden van de site. Dat vond ik destijds een lastige. Enerzijds wil je niemand de mond snoeren, anderzijds wil je niet het risico lopen dat een bedrijf gesloopt wordt via jouw site doordat iemand onwaarheden aan het spuien is. Omdat ik onmogelijk kan controleren of mensen de waarheid schrijven, voldoe ik eigenlijk altijd aan de verwijderverzoeken. Het is daarbij wel alles of niets, want als je selectief oordelen gaat verwijderen wordt de site waardeloos. Of je doet mee, of je doet niet mee. Er is geen tussenweg.
De toon in de verzoeken is vaak heel akelig. Dan denken ze dat ze ineens advocatentaal moeten gebruiken, en dingen moeten direct gebeuren. Nou ja, tot op heden heeft nog nooit iemand iets “gevorderd”, maar dat zal vast ook nog wel eens gebeuren. Van de onderstaande dealer weet ik het niet. Is het nou een nogal dwingend mailtje, of niet?

Hallo

Uw website met vermeldingen van motorfiets bedrijven is ons onder ogen gekomen.

Graag wil ik u melden dat wij er niet mee akkoord gaan dat daar mensenreacties kunnen geven.
Dus wil ik dat u ons bedrijf van uw site verwijderd en/of dat er geen reacties op gegeven kunnen worden.
En alle huidige reacties verwijderd worden.

Graag per omgaande dit aanpassen

Met vriendelijke groet


Per omgaande? PER OMGAANDE? Nee, dat gewoon gewoon te ver. Dat verdient een net antwoord:

Beste ███████,
"Per omgaande" kunt u niet gebruiken als het gaat om internet. Deze uitdrukking betekent: "met de eerstvolgende post". Vroeger natuurlijk gebruikt als het ging om de terugkerende (omkerende, omgaande) postkoets. Persoon A stuurde een nogal dwingend briefje en vroeg persoon B om "per ommegaande" te reageren, zodat de terugkerende koets het antwoord direct mee kon nemen. U begrijpt het al, er rijdt helemaal geen koets of bestelbus op het internet, er is dus ook geen omgaande. Iets per ommegaande aanpassen, dat is al helemaal onmogelijk, want hoe zou dat werken, denkend aan de koets die heen en weer rijdt? Het enige dat ik me erbij kan voorstellen is dat ik op die koets zou stappen, en dan op die koets aan uw uiterst vriendelijke verzoek zou voldoen. Dat zou raar zijn toch? Onnodig tijdrovend bovendien.

Dat geschreven hebbende, deel ik u mee dat ik uw bedrijf "op slot" heb gezet, wat inhoudt dat er niet meer kan worden gereageerd op uw bedrijf en dat de huidige reacties onzichtbaar zijn.


Niet lang daarna volgde een antwoord.

Beste Gilles,

Hartelijke dank voor het inwilligen van ons verzoek en het wijzen op ons, volgens u, verkeerde taalgebruik.

In dit digitale tijdperk kunnen niet digitale uitdrukkingen wel degelijk toegepast worden:
"Het betekent oorspronkelijk dat je antwoord met de volgende post mee moet, maar is intussen verworden tot: zo snel mogelijk, meteen, als eerste prioriteit, e.d."

Uiteindelijk gaat het erom dat de bedoeling duidelijk is, en we vinden het erg prettig dat de bedoeling in dit geval duidelijk was.

Wie weet kunnen we hierover nog een keer van gedachten wisselen? U bent altijd van harte welkom om dat te doen onder het genot van een kop koffie in onze winkel. Of u nu met de postkoets, auto, motor of benenwagen komt.

Met vriendelijke groet


Een sportieve reactie, nog altijd foutief mijns inziens, maar sportief niettemin. Eind goed, al goed.


Deel deze Post

?>

© 2023 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45