Update

Nog een Nexus 6 review

Laat ik ook eens een duit in het zakje doen: een Nexus 6 review. Zijn er nog niet genoeg? Ja er zijn er genoeg. Dus er kan er nog wel eentje bij.
Mijn eerste Android telefoon was de HTC Desire. Destijds de klapperrrr onder de Droids. Maandenlang keek ik uit naar de datum waarop hij werd uitgebracht, en toen hij er eindelijk was, werd ik niet teleurgesteld. Prachtig toestel, functioneerde prima. Toen kwam de eerste update, en ik vond het geweldig. Toen ontwikkelde Android voort, en vond HTC het wel welletjes met mijn Desire, en er kwamen geen updates meer.
En vanaf dat moment was ik dus klaar met de HTC's en de Samsungs onder ons. Een of twee updates kan je krijgen, en daarna moet je maar wat anders kopen. Nee dus. Het volgende toestel werd een Nexus 4. Kijk, dat was nog eens een mooi toestel. Update na update kwam binnen, tot uiteindelijk Android 5.0.1, die de telefoonfunctie van de telefoon stuk maakte. Balen. Kon ik natuurlijk weer teruggaan naar 5.0 of 4.4, maar onderwijl was ik al wekenlang aan het mijmeren over de Nexus 6.
Maar hij is zo groot. Laat ik dan toch maar de 5 nemen. Dat dachten meer mensen, en aangezien prijs, vraag en aanbod iets met elkaar te maken hebben, was de prijs van de Nexus 5 aan het stijgen. Geen zin om daaraan mee te werken, dus op een dag, heel impulsief, de Nexus 6 besteld.
Omdat de 6 een nano-sim vereist, heb ik nog enkele dagen met twee telefoons rondgelopen. De trouwe Nexus 4 links, en de nieuwe 6 rechts. Toen kwam de nano sim binnen, en was het moment toch echt daar. Met pijn in mijn hart sloot ik mijn trouwe Nexus 4 voor het laatst af, en legde hem zachtjes te rusten in de kast.
Vanaf dat moment moesten de 6 en ik het zien te rooien. Inmiddels zijn we 3 weken verder.
Wil ik de 4 nog terug? Al met al? Nee, hij mag blijven genieten van zijn welverdiende rust. Hoewel er niets mis mee was (afgezien van de genoemde bel-bug), wil ik de 6 toch niet meer kwijt. Paar plusjes en minnetjes op een rijtje.
Plus


  • Het grote scherm. Het prachtige scherm. Wat een kleuren en wat een ruimte.

  • Performance. Overal lees ik dat hij qua performance niet of niet veel beter is dan de Nexus 5. Maar ik kom van de Nexus 4, dus voor mij is het toch een fikse stap voorwaarts, en ik geniet me te pletter. Alles gaat heerlijk soepel, met name schermwisselingen en animaties (zie ook bovenstaande punt) zijn een genot voor het oog

  • Opslag. 64 GB. Hallo? Dat is 32 keer zoveel als mijn eerste laptop, 1600 keer zoveel als mijn eerste PC. Mijn complete muziekverzameling staat erop, wat weer lekker is icm Sonos. En nog heb ik zat ruimte over.

  • Batterij. Overal wordt die als minpunt gezet, maar ik heb voor het eerst sinds tijden 2 volle dagen met een lading gedaan.


Min

  • Het grote scherm. Een groot scherm, betekent een groot toestel. Het gaat goed in mijn broekzak, maar bij het motorrijden voel ik hem wel zitten. Ook is het toestel niet met één hand volledig te bedienen. Niet proberen ook, want hij valt geheid uit je handen

  • De gebolde achterkant. Grootste minpunt. Je kan dit toestel dus niet op tafel leggen en ermee werken, want dan schommelt hij als een bootje heen en weer. Daarnaast verwacht ik een slijtplek op het hoogste gedeelte van de bolling, want daar komt het toestel altijd op te liggen. Op dit moment is er nog geen slijtage te zien, overigens.

Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45