Update

We bellen

plaatjeBij Albert Heijn kan je binnenkort alleen nog door middel van calorieŽnbundels afrekenen. Dat werkt zo: je bepaalt vooraf, voor ťťn of twee jaar, hoeveel calorieŽn je maandelijks denkt te gaan gebruiken. Je neemt dan de bundel die het beste bij je past. Mocht je calorieŽn overhouden, dan zijn die een maand houdbaar, en daarna vervallen ze. Mocht je buiten je bundel calorieŽn willen kopen, dan kan dat, maar dan kosten ze wel het dubbele. Betaal je ineens 3,20 voor een fles cola. Oh, fruit zit er niet in de bundel, daarvoor moet je een FruitPack kopen.

Handig? Logisch? Klantvriendelijk? Nee. En het is natuurlijk ook helemaal niet waar. Toch is dit wel hoe we sinds jaar en dag mobiel bellen. De klantenhatende telco's weten sinds de uitvinding van de mobiele telefoon allerlei slinkse manieren te vinden om ons te strikken voor nare contractjes, waarvan het nog lijkt alsof ze in ons voordeel werken ook. Het begon met de gewone abonnementen, en gewoon betalen per minuut of seconde. Daar kwamen dan wel aansluitkosten bij, weet u nog? Alsof je bij Albert Heijn toegang moet betalen, of afleverkosten bij een auto.. oh wacht.
En dan kwam er een zinloze verzekering bij, want zo'n "gratis" telefoon was eigenlijk heel erg duur (inmiddels weten we hoe duur), die je niet kon opzeggen, zelfs als je je telefoon allang had vervangen door een andere. Toen kwamen de bundels, de bouwblokken, databundels, smspacks en weet ik veel wat voor onmogelijke onzin. Want waarom zou je gewoon de klant laten betalen voor wat hij gebruikt? Dat is toch veel te makkelijk, veel te transparant!

Gisteren werd ik gebeld door de KPN. Mijn huidige abo (zonder belbundel, zonder smspack, gewoon, old-school betalen per seconde!!!) is afgelopen (maar dat was geen probleem, want het loopt gewoon door... eh??), en of ik dan niet een ander abonnement wil afsluiten, want die ik nu heb bestaat niet meer. Ja, de ontwikkelingen gaan snel in de ICT. Het nieuwe abonnement heeft dan een belbundel van... hooooo stop maar. Gťťn belbundel voor mij. Zolang de oude kan blijven doorlopen, laat maar lopen. Ja, ik loop een korting en/of een "gratis" toestel mis. Whatever. Mijn rekening is duidelijk en voorspelbaar. Bel ik weinig, betaal ik weinig. Bel ik veel, betaal ik veel. Klinkt ergens wel logisch of niet? En mocht dit ooit niet meer mogelijk zijn... dan zal ik de KPN helaas vaarwel moeten zeggen. Ook al ben ik mede-eigenaar van die toko.


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45