Update

Zinloze dingen

plaatjeGoed, dus we hadden sneeuw met Pasen. OK, het was geen dik pak hier in Noord-Holland, maar toch: er was sneeuw. Sneeuw met Kerst geeft sfeer, sneeuw met Pasen geeft gewoon helemaal niks. Helemaal niemand heeft er iets aan. En zo hebben we wel meer dingen waarvan je je kan afvragen: wat is het nut?

Neem nou dat afsluitplakkertje op een zak pasta. Ten eerste, de zak scheurt al volledig in de lengte open zodra je hem openmaakt, dus hersluiten is al een uitdaging op zich. Ten tweede: het plakkertje plakt helemaal niet goed genoeg, waardoor de zak toch weer gewoon binnen enkele minuten open gaat, als je hem toch met veel moeite dicht hebt weten te plakken. Dan vraag ik me af: heeft iemand in de pastazakkenfabriek dat ooit wel eens uitgeprobeerd? Of dachten ze: nou we doen er een plakkertje op en dan zal het verder wel goed zijn?

Waarschuwingsborden voor vliegtuigen. Hier, vlakbij Schiphol heb je ze nogal eens. Gevarendriehoekje, vliegtuigje. Je kan van een Boeing zeggen wat je wil, maar niet dat ze echt plotseling voor je neus opduiken. Dat je zoiets hebt van: hey, die zag en hoorde ik even niet aankomen. Aan de andere kant, stel dat je niet 100% toerekeningsvatbaar bent, dat je je dus toch helemaal kapot zou schrikken van een vliegtuig. Zou dat bordje dan hebben geholpen? "Pfieuw, maar goed dat dat bordje er stond, anders was echt geschrokken jongen! Maar nu wist ik dat er kans op vliegtuigen was, dus ik was voorbereid!".

Track & Trace. Uw pakketje is in het distributiecentrum. De chauffeur is onderweg. En dan nog geen bezorgtijdstip kunnen noemen. Het enige dat de klant wil weten is: hoe laat is de chauffeur bij mijn deur. En dat mag best in een window van een uur, maar toch niet van een dag? Dat is toch niet meer van deze tijd? Het enige dat er nog voor zorgt dat nog niet alles online besteld wordt, is dat het plannen van je rendez vous met de bezorger onmogelijk is. En track & trace maakt dat niet beter.

Goedkoop kutgereedscheep. Een tang die breekt bij de eerste de beste keer dat je hem gebruikt. Waarom bestaat die tang? Waarom wordt hij gemaakt, geimporteerd en verkocht? Een voetpomp met een drukmeter die al gelang naar de stand waarin je hem kantelt, aangeeft wat je wil. Draai je hem iets naar links: 2 bar. Stukje verder draaien, 1,5 bar. Doordraaien, hop, 4 bar. En dat allemaal zonder pompen. Klinkt ideaal, maar dat is het natuurlijk niet. Het zou gewoon strafbaar moeten zijn om deze crap in je winkel te hebben staan. Je zou er maar op vertrouwen: oh mijn bandenspanning is veel te hoog, gauw wat lucht eruit laten lopen. Meten is weten toch? Maar dan moet je dus wel een goede drukmeter hebben, en een slechte zou gewoon niet moeten mogen bestaan. Volkomen zinloos.


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45