Update

Haarlemmermeer houdt van motorrijders

plaatjeIn Nederland ga je er als motorrijder vanuit dat de weg waar je over rijdt, mooi strak en schoon is. Geen gaten, geen zand, geen grind. Hier kan je doorgaans ook vanuit gaan, maar soms gaat het mis, zoals ik zelf aan den lijve heb ondervonden in Amsterdam. Sindsdien let ik nog scherper op de toestand van de weg, en vorige week zag ik in een haakse bocht over een busbaan, die bij regen voor motorrijders sowieso al vervelend is vanwege een metalen strook voor afwatering, een hoeveelheid grind liggen. Kom je daarin terecht, dan ga je geheid onderuit. Dus ik besloot om hiervan eens melding te doen. In het verleden heb ik wel eens soortgelijke meldingen gedaan bij de MAG, maar in mijn geval kwamen die dan nooit verder dan de vraag "heb je er ook een foto van?". Dus, de proef op de som: gewoon de melding direct bij de gemeente Haarlemmermeer gedaan. Goed, de integratie met Google Maps is niet optimaal (ik heb meer dan 10 keer de locatie moeten aanwijzen omdat de site het steeds vergat), maar uiteindelijk zat de melding erin. Ik kon uiteindelijk aangeven dat ik op de hoogte wilde worden gehouden van de voortgang. Om met Stalin te spreken: vertrouwen is goed, controle is beter, dus dat widle ik wel. En passant noem ik ook nog even die stomme stalen strook en de staat van de N201 daar in de buurt, die ook niet om over naar huis te schrijven is.

Nu verwacht je, als doorgewinterde Nederlander, een lang proces. Je verwacht stilte. Je verwacht een brief waarin staat dat de situatie is onderzocht door een commissie die tot de conclusie is gekomen dat het allemaal wel meevalt, en dat je daar dan beroep tegen kunt aantekenen binnen de gestelde termijn. Maar wat je dus niet verwacht, is enkele dagen later een mailtje met de tekst:

Op 21.03.2013 heeft u een melding ingediend over "Straten - Niet geveegd". Graag informeren wij u over de afhandeling van de melding.

Uw melding is afgehandeld. Het grind is verwijderd.
De N201 is in beheer van de Provincie, we hebben de melding hierover doorgezet.


En als klap op de vuurpijl heeft men voor die bocht, vanwege die metalen strook, ook nog een waarschuwingsbord gezet, speciaal voor motorrijders. Let op!

Ik ben blij verrast, dikke pluim voor de gemeente Haarlemmermeer. 't Is dat ik de gemeentebelasting al had betaald, anders had ik er een nog een fooitje bij gedaan.


Deel deze Post

?>

© 2023 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45