Update

Spim spam spet

plaatje
Ik ontdekte ook nieuwsgroepen, waar ik vrolijk postte en ondertekende met mijn naam en e-mailadres. Ook schreef ik in op nieuwsbrieven. Eigenlijk liet ik mijn adres te pas en te onpas overal achter. Dat ging nog jaren goed, totdat de spambom losbarstte. Op het hoogtepunt kreeg ik 1.000 spamberichten per dag, dus na een lange vakantie zonder internet, had ik letterlijk een inbox met 30.000 spamberichtjes. Dat e-mailadres was dus onbruikbaar geworden.

Nu gaat het anders. Je e-mailadres laat je niet meer zomaar achter, en als je dat al doet, dan gebruik je nooit je adres dat je ook voor jezelf gebruikt, zakelijk of prive. Als ik het echt niet vertrouw, maak ik een tijdelijk adres aan, gebruik het, en gooi het direct weer weg. E-mail spam is voor mij vrijwel verleden tijd. Ik heb te maken met andere spam: scripts die de dealerinfo pagina vol willen spammen met onzin, meestal over drugs of online verkrijgbare medicijnen. Omdat ik de dealerinfo pagina laagdrempelig wil houden, dus zonder inlog, zijn er steeds weer klootzakjes die denken dat iemand het waardeert of uberhaubt leest, als ze 400 keer per dag een "motorzaak" toevoegen, met namen als Z4essjfS, en een URL naar een lelijke drugssite. Die jongens bekijken even hoe de site werkt, scrhijven een scriptje, en laten dat vervolgens tot in de eeuwigheid draaien, waarschijnlijk op een of andere gehackte computer of botnet. Strontvervelend, want m'n database loopt vol met onzin, dat ik moet ik allemaal weer verwijderen, en dan ook nog zonder de toevoegingen van mensen per ongeluk te verwijderen. Inmiddels heb ik wat top-secret maatregelen genomen, waardoor deze scripts bijna geen kans meer hebben. Nu ja, ik heb het ze net even wat lastiger gemaakt, waardoor ze eerder naar een ander slachtoffer zullen zoeken. Jammer voor die ander, maar voorlopig staat het 1-0 voor baatsen.com.

Een paar maanden geleden kreeg ik trouwens een mailtje vanaf dat oude e-mailadres. Een naamgenoot had ongelukkigerwijs die oude naam gekozen als zijn gebruikersnaam, en hij kreeg soms wat mail voor mij. Hij stuurde het netjes door. Ik hoop wel dat die stroom van spam ook voor hem is opgedroogd.


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45