Update

Lekken

Volkert heeft bekend. Het had eigenlijk hét nieuws moeten zijn, maar echt boeien kon het me niet. Er zijn geen interessante feiten naar buiten gekomen, anders dan wat iedereen al vermoedde. Dat het nieuws uitgelekt is had eigenlijk een grotere nieuwswaarde dan het nieuws zelf, en dat zegt al genoeg.

Dat andere lek, in de olietanker Prestige, is een stuk schokkender dacht ik zo. Tussen tienduizend tot twintigduizend ton olie is er inmiddels uitgevloeid. Volgens de kapitein is de tanker vergaan nadat een gat in de romp was geslagen door een ronddrijvende container. Blijkbaar vervoert men olie in schepen van peperkoek.

De boot ligt inmiddels in brokken op de zeebodem en zal daar voor eeuwig blijven liggen.

De boot werd bestuurd door een Griekse kapitein en stond geregistreerd op de Bahamas. Hij werd geëxploiteerd door een Liberiaanse rederij die gerund werd door een Griekse redersfamilie. De olie was van een Zwitsers bedrijf, dat weer onderdeel was van een Russisch consortium. Dus u kunt wel raden wie voor de ramp gaat opdraaien.


Deel deze Post

?>

© 2021 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45