Update

Verkiezingen

Heinsbroek begint z'n eigen politieke partij, onder de raadselachtige naam: Lijst Nieuwe Politiek. Een politieke partij als speeltje, het blijft een interessant gegeven. Als ik even een suggestie mag doen voor een pakkende slogan: Wij laten kabinetten vallen, sneller dan zij nieuwe verkiezingen kunnen organiseren!

(net even met Herman gebeld, zijn reactie: "nou, het is misschien wat ruw, maar we kunnen er zéker iets mee. Bel me zo even terug, want ik ga nu even een rondje maken op de bananenboot; vind ik machtig mooi man!")


De nieuwe verkiezingen zullen pas op 22 januari worden gehouden. Volgens Balkenende is gekozen voor die datum, om nieuwe partijen de kans te geven zich in te schrijven. Gelul natuurlijk; die nieuwe partij hééft zich al ingeschreven, dus waar zijn die extra 92 dagen voor nodig?

Die extra 92 dagen zijn er zodat we de draad weer kunnen oppakken. We doen net alsof het 5 mei is, en we laten de verkiezingscampagnes weer langzaam maar heel zeker op gang komen. Nieuwe lijsttrekkers worden benoemd, andere blijven bij gebrek aan beter gewoon zitten, en het net om Balkenende zal zich sluiten. Waar hij eerder als de perfecte tegenpool van Fortuyn kon acteren zal hij nu uiterst kundig als een lastig jochie opzij worden geschoven. "Aan de kant knul, we gaan nu weer serieus doen." Heinsbroek geef ik niet veel kans op meer dan één zetel.


Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45