Update

Corrupt


Onze overheid heeft zich jaren lang laten tillen door grote bouwbedrijven. Een fraude die z'n weerga niet kent. Miljoenen euro's zijn er over steunbalken gesmeten, om zo in de zakken van grijpgrage oplichters en hebberige ambtenaren te verdwijnen. Ja-ren-lang opsluiten die gasten, geen medelijden. Als je op zo een grote schaal geld pikt van de samenleving mag je wat mij betreft nog wel eens minimaal tien jaar op kosten van de samenleving doorbrengen. Terugbetalen is vanzelfsprekend.

Op welke andere gebieden zou er misbruik zijn gemaakt van de onkunde van de overheid en de gulzigheid van corrupte ambtenaren? Op welke gebieden gebeurt dat nu nog steeds?

Overheidsgebouwen moeten worden gevuld met bureau's en bureaustoelen, met computers, printers en andere apparatuur. Of wat te denken van grootschalige IT projecten. Het gaat bij de overheid al snel over miljoenen euro's, en miljoenen euro's brengen risico's met zich mee. Miljoenen euro's geven wat speelruimte voor een etentje hier en daar. Kleine cadeautjes, iets grotere cadeautjes, reisjes.

Nederland staat altijd in de top tien van minst corrupte landen ter wereld. Misschien moeten we dit jaar twee lijstjes maken. En voor zichtbare- en n voor minder zichtbare corruptie.


Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45