Update

Nieuwe verkiezingen


Hoe lang houdt Balkenende dit nog vol? Hoe lang duurt het voordat hij de handdoek in de ring gooit en een einde maakt aan wat eigenlijk zijn absolute hoogtepunt had moeten zijn? Ik bedoel: de staatssecretaris, de woordvoerder, de minister, de fractievoorzitter, het gelazer in de partij-top, nogmaals de minister, die het met z'n buren niet eens kan worden over een tuinhekje (hee, een Bentley is nu eenmaal breed) en dan nu weer de pornoboer die wordt beschuldigd van het hebben van een strafblad en het illegaal kopieren van gegevens.

Ik vergeet vast nog wel wat akkefietjes, want het is gewoon niet meer bij te houden.

Dit gaat stuk natuurlijk. Dit kabinet gaat geen twee jaar volmaken. Dat wist iedereen al van te voren, maar dat het ook écht zo snel gaat is toch redelijk schokkend. In wezen zou men nu als een razende verkiezingen moeten gaan voorbereiden. "Sorrie kiezers, we hadden u in mei niet moeten opzadelen met verkiezingen, u krijgt een tweede kans."

Het CDA houdt zich ook opvallend in de luwte, valt me op. Die partij is nu de grootste, en zal de grootste blijven zolang het zich niet in het geroezemoes verliest. Dat zal de tactiek misschien wel zijn; rustig blijven, afwachten en dan uiteindelijk, als de tijd rijp is en de verkiezingsposters gedrukt zijn, de boel opblazen. Is het nog wel even de vraag wat er dan met Balkenende zal gebeuren, want uiteindelijk is hij dan wel de man die het kabinet niet bijelkaar kon houden. Maar dat wordt ongetwijfeld charmant opgelost.


Deel deze Post

?>

© 2023 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45