logo
Friesland
NaamTjeerdsma Motoren
URLhttp://motorhandeltjeerdsma.nl
PlaatsDrachten (zoek op de kaart)
Oordeel73 procent tevreden (8)9 procent twijfelachtig (1)18 procent ontevreden (2)Dennis, 30 Jul 2008, 19:08:45: Ontevreden
Enkele weken geleden een R1100RT gekocht bij Tjeerdsma motoren in Drachten.
Betrof een geïmporteerde motor vanuit België die volgens Tjeerdsma helemaal 100% was en alleen nog maar gekeurd hoefde te worden door de RDW.

Inmiddels een Nederlands kenteken gekregen en voor controle de motor gelijk naar een erkende BMW reparateur gebracht die is aangesloten bij de Bovag.

Wat blijkt:

Koppeling geheel versleten en moet worden vervangen.
Speling in de krukas waardoor je een heftige tik hoort bij een warme motor.
Kleppen en tuimelaar moesten worden afgesteld.
Gaskabel grote deels verroest en moest worden vervangen.
Voorband is aan één kant geheel versleten en te gevaarlijk om mee te rijden.

Inmiddels de kleinere dingen laten repareren zoals afstellen kleppen en tuimelaar, gaskabel vervangen en voorband vervangen maar de verkoper aangesproken voor de ernstige schades en hoge kosten voor de andere reparatie's.

Zijn woorden waren letterlijk: "je hebt de motor voor een mooie prijs gekocht dus kan ik er weinig meer aan doen".
Ik wil wel een "sleutelaar" de reparaties laten uitvoeren.

Je begrijpt het al.... hier komen wij zo niet uit dus inmiddels schriftelijk aansprakelijk gesteld en middels een advocaat een procedure opgestart.

Deze kleine prijs die hij noemt is evengoed 3 volle maandinkomens...dus prijzig genoeg en dan mag je toch wel verwachten dat de motor die je koopt daadwerkelijk 100% is.

Daarbij vindt ik het voor de eigen veiligheid belangrijk dat mijn motor altijd in onderhoud is bij een erkende dealer die is aangesloten bij de Bovag.

Afijn... blijft nog even spannend.
Tjeerdsma is zogezegd alleen een "doorschuiver van motoren" en biedt dus kennelijk geen enkele garantie.
Helaas dat deze mensen ook bestaan.

M.vr.gr.

marcel, 27 Oct 2008, 12:48:29: Twijfelachtig
ging er heen voor olie voor 4 cilinder sportmotor heeft hij niet maar deze wel 2 tak motorolie duister bedrijf geen verstand van motoren

reactie op dennis, 19 Jan 2009, 19:07:42: Tevreden
Dan moet je ook een motor kopen bij een bovag dealer. Als je een motor bij tjeerdsma koopt, moet je bij binnenkomst kunnen inschatten dat de motor niet 100% is, en zeker niet als je er een super scherpe deal van maakt!

freek, 06 Feb 2009, 13:35:32: Ontevreden
Zelfde ervaring als marcel zoek olie voor 4 tak bied hij 2 tak aan kan zonder probleem gebruikt worden. Gewoon weg blijven bij dit soort nepspecialisten.

Janny, 18 Jun 2009, 20:45:35: Tevreden
Scherpe, heel scherpe prijzen. Een handelsman. het woord handel zegt het al. Kopen en zelf sleutelen. Al 17 eerlijke handel met Tjeerdsma gedaan. En juist kunnen motorrijden door zijn uiterst lage prijzen. Maar inderdaad: Ik koop en sleutel zelf!! Ook bij een dealer of Bovag kun je niet in het blok kijken. die biedt garantie en Tjeerdsma zegt bijvoorbaat al "Geen garantie" what you see is what you get" Ik ben blij dat er zulke mensen (handelaren) bestaan !!


Junior, 02 Aug 2009, 12:14:04: Tevreden
Dit is geen merkdealer, ook geen motoport. Dit is een handelaar waarbij je, als je zelf wil, een heleboel voorelkaar kan krijgen.

Wij hebben iig nooit problemen met tjeerdsma gehad (en dan spreek ik over 5 of 6 motoren over de afgelopen jaren)

Thumbs up

ronnie, 30 Sep 2009, 12:44:03: Tevreden
Geschikte kerel, goede deal mee te maken. Bij natrekken van de motor GSXR 1000 k5, kwam ik na afloop erachter dat de motor total geweest is en weer opnieuw opgebouwd door Tjeerdsma. Aan de andere kant heb ik nu 2 jaar zonder problemen.

janjaap, 05 Oct 2009, 16:41:50: Tevreden
Er zit in hetzelfde pand nu de Zwart Motoren &Scooters bij in.
Daar haal ik al mijn onderdelen.
Ze zijn vakkundig en scherp met prijzen

topper, 09 Dec 2010, 22:27:57: Tevreden
Al veel handel gedaan met Hans (30 motoren)
, en nog nooit klachten gehad

Johan, 09 Sep 2014, 13:05:14: Tevreden
Ken Hans al dertig jaar
Hoop hem nog zeker dertig jaar te kennen
Als je een motor koopt waarbij iemand anders een oordeel moet vellen over een voorband , raad ik je stellig een busabonnement aan
Dit soort geneuzel door zgn motorrijders ( veelal herkenbaar als markeerstift ) heeft er voor gezorgd dat Hans alleen nog voor de handel ( meestal bovag-dealers ) importeert

Max , 29 Jun 2015, 12:13:00: Tevreden
Ik ken Hans als een eerlijke en aardige man. Heb vorig jaar een Aprilia Sacarbeo gekocht. Moest ook nog worden ingevoerd. Dat heeft hij eerlijk gezegd en ook wat er nog aan moest gebeuren. Repareren moet je niet bij hem doen maar dat zegt hij ook. Ik heb een eigen monteur. Geweldige motorscooter en in een jaar al meer dan 8000km mee gereden. Kocht dit jaar een Burgman bij hem maar die bleek achteraf niet goed. De cvt bleek kapot. Dat wist hij ook niet. Ik had mijn Aprilia ingeruild. Na een paar gesprekken kon ik de deal ongedaan maken en kreeg ik mijn Aprilia en geld terug. Niets mis met de man alleen je moet goed weten waar je aan begint. Zou zo weer een deal met hem doen. Als je helemaal geen verstand van een motor hebt moet je iemand meenemen die dat wel heeft. Wil je duur kopen ga dan naar een Bovag bedrijf maar ook dat geeft geen enkele zekerheid.

Jouw naam
Oordeel
Opmerkingen 
Vanwege vervelende spammers kunnen we geen url's accepteren.

Terug naar dealerinfo